Média tartalmak

Február 15-16-án bemutató órákkal, műhelymunkával, előadásokkal készülnek a Tankerületi Központ iskolái és kollégiumai annak érdekében, hogy bemutassák saját, más intézményekben is adaptálható  szakmai innovációikat online vagy jelenléti részvéttel.

A programokra a többi Tankerületi Központ illetékességi területén dolgozó pedagógusokat, illetve a más fenntartóhoz tartozó köznevelési intézmények munkatársait is várják a szervezők.

Szeretettel látunk intézményeinkben minden érdeklődőt.  

Részletes tájékoztató a csatolmányban olvasható.

Szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy gyermekük hamarosan iskolás lesz. Immár hagyományosan, idén is bemutatjuk a Közép-Pesti Tankerületi Központ fenntartásában lévő állami iskolákat kiadványunk segítségével, amiben összegyűjtöttük azokat az információkat, melyekkel megkönnyíthetjük az iskolaválasztást. Intézményeink sokszínűsége, változatos pedagógiai programjai lehetővé teszik, hogy a különböző iskolák közül megtalálják a gyermekük egyéniségéhez, érdeklődéséhez legközelebb állót. Az intézmények kínálta programok minden esetben a gyermeket helyezik a középpontba. Iskoláinkban tapasztalt, jól felkészült pedagógusok várják gyermekeiket.

"A játékot a nem-komolysággal egyáltalában nem lehet meghatározni vagy kimeríteni; a játék különleges valami. A játék fogalma tehát magasabbrendű, mint a komolyságé. Mert a komolyság igyekszik a játékot kizárni, de a játék nagyon is magába foglalhat komoly mozzanatokat.” (Johan Huizinga) A homo ludens jellegzetességeit kutató Huizinga véleménye szerint tulajdonképpen a játék régebbi jelenség, mint amilyen a kultúra."

A XIII. Kerület Iskoláinak beszámolóit és egyéb írásokat (helyi híreket) összegyűjtő magazin mely többnyire havonta, kéthavonta jelenik meg.